HISTORIA

Korian Klubin historia alkaa huhtikuun 28. päivältä vuonna 2015. Tuolloin Korian ABC:n nurkkapöydässä kokoontuivat Elimäen IFS:n "GM" Matti Lindholm ja Janne Roivas sekä kaksi pitkän linjan korialaista salibandymiestä Tuukka Aaltonen ja Ville Ala-Outinen.

Palaverin tarkoitus oli luoda puitteet uuden korialaisen ja kilpailukykyisen salibandyjoukkueen perustamiselle. Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja uuden joukkueen rakentaminen saattoi alkaa.

Uuden seuran nimi juontaa juurensa Korialla aiemmin toimineesta jääkiekko-, pesäpallo- ja salibandyseurasta KJK:sta (Korian Jääkiekko), jota on aikoinaan leikkisästi myös "Klubiksi" kutsuttu. KJK:n käyttämät värit musta ja keltainen ovat myös uuden Klubin värit ja seuran logo vaalii samoja perinteitä.


2015–2016:
Klubi aloitti taipaleensa alimmalta portaalta, Kaakkois-Suomen 5. divisioonasta. Joukkue oli lohkossaan täysin ylivoimainen: 18 ottelun saldo oli 16 voittoa, yksi tasapeli ja vain yksi tappio. Maaliero jäi lopulta 100 maalia plussan puolelle.

Sarjanousu 4. divisioonaan varmistui hyvissä ajoin jo viimeistä edellisessä turnauksessa.

Keltamustat miehittivät sarjan pistepörssin kolmoisvoiton Tuukka Aaltosen (31+36=67), Ville Ala-Outisen (30+24) ja Atte Sorvon (23+24) muodossa. Puolustaja Miika Heinola täydensi ryhmää ollen koko sarjan viidenneksi tehokkain pelaaja.

 

 

2016-2017:

Klubin toinen kausi sujui lähes yhtä hienosti kuin ensimmäinen. Kausi alkoi upeasti kahdella murskavoitolla, jotka osoittivat, ettei sarjanousija olisi ihan heti palaamassa alaspäin.

Joukkue vahvistui kesän aikana kahdella täsmähankinnalla Niko Myllysellä ja Henri Salmisella.

Kauden edetessä keltamustien otteet ailahtelivat ja sarjanousija ratkaistiin lopulta vasta kauden viimeisessä turnauksessa Korian Monitoimitalolla. Sarjakärki Klubi varmisti nousun kaatamalla kakkosena vaanineen JPS–75 II:n tylysti 7–1 yli 100 katsojan edessä - erinomainen lukema sarjataso huomioiden!

Klubin paras pistemies oli Ville Ala-Outinen (22+17), joka ylsi koko sarjan pistepörssissäkin kolmanneksi. Niko Myllynen (27+8) voitti sarjan maalipörssin ja oli pistepörssissäkin neljäs.

Tuukka Aaltonen rikkoi kauden viimeisessä ottelussa ensimmäisenä klubilaisena 100 tehopisteen rajan.

 

 

 

2017-2018:

Klubin noustua jo 3. divisioonaan perustettiin edustusjoukkueen rinnalle taustatueksi Klubi II 5. divisioonaan. Joukkue hankki kesän aikana jälleen täsmävahvistuksia: maalivahti Markus Pöngän, puolustaja Eero Valojään sekä hyökkääjät Caspar Ruhasen ja Erno Kujalan.

Uusi kausi sujui myös III-divarissa positiivisissa merkeissä, sillä Klubi oli 18 ottelun jälkeen sarjassa hienosti toinen, mikä oikeutti II-divisioonakarsintoihin savonlinnalaista TopTeamia vastaan. Klubi voitti 18 ottelustaan 11, pelasi kaksi tasapeliä ja taipui viidesti.

Klubi voitti ensimmäisen karsintaottelun Kouvolassa 4–3, taipui toisessa Savonlinnassa 12-8, mutta voitti taas Kouvolassa kolmannen ja ratkaisevan ottelun 9-4! Molemmissa kotikarsintapeleissä oli Mansikka-aholla yli 200 katsojaa.

Klubi-perhe kasvoi toisella joukkueella. Klubi II aloitti urakkansa V-divisioonassa hienosti, mutta kevätkaudella tahti hiipui ja joukkue jäi lopulta tasaisessa lohkossa neljänneksi. 

2018-2019:

Uusi kausi alkoi jälleen uudella sarjatasolla, kun Klubi oli ponnistanut jo II-divisioonaan. Joukkue vahvistui kesällä kotkalaisella Joona Hytillä, Korian salibandyn suurnimellä Mikko Vainiolla ja päävalmentajaksi pestatulla Panu Majurilla.  Pitkälti joukkue pysyi kasassa myös uudella sarjatasolla.

Klubi pelasi hyvin Mansikka-ahon kotiparketilla ja voitti yhdeksästä kotipelistä viisi, mutta vieraissa tuli vain tappioita. Kausi päättyi karsintoihin, joissa SB Heinola Akatemia yllätti klubilaiset ja passitti keltamustat takaisin III-divisioonaan.

Kauden tähtihetkiä olivat paikallispelit Kouvolan Susia vastaan. Klubin kotipelissä marraskuussa laitettiin uusiksi kouvolalaisen salibandyn yleisöennätys, kun Manskarille tuli peräti 557 maksanutta katsojaa. Susien kotipelissäkin päästiin yli 400 katsojaan.

Klubi II jatkoi urakointiaan ja kausi päättyi nousukarsintoihin, joissa neljän joukkueen lohkosta irtosi kolmossija. Se ei vielä suoraan oikeuttanut nousuun, mutta IV-divisioonasta aukesi lopulta kabinetin kautta paikka myös Klubille.

Klubi

2018–2019, II-divisioona
2017–2018, III-divisioona

Klubi II

2018–2019, V-divisioona
2017–2018, V-divisioona
2016–2017, IV-divisioona
2015–2016, V-divisioona